Hoito kuvaukset

HIERONTA HOITO KUVAUS

Hieronta on hoitotapahtuma, jonka tavoitteena on lisätä kudosten aineenvaihduntaa ja parantaa verenkiertoa. Hierontaan tulon syynä ovat usein mm. erilaiset lihaskireydet, jäykkyydet ja akuutit tai krooniset kivut, stressi, rentoutuminen, palautuminen tai urheilijan lihashuolto. Myös vammoista toipuminen nopeutuu oikein ajoitetulla hieronnalla. Yleistä on myös krooninen kipu, jossa syy voi olla muualla kuin lihaksistossa, mutta kipu aiheuttaa lihaskireyttä ja aineenvaihdunnan heikentymistä alueella. Tämä puolestaan ylläpitää jatkuvaa kipua. Kysymyksessä on siis itseään ruokkiva kipukehä, jonka katkaisemisessa hieronta on usein avuksi.

Hieronnassa käsittely keskittyy pehmytkudoksiin, joiden anatominen tuntemus on hierojan ammatin ydintä. Hieronnalla tiedetäänkin olevan useita fysiologisia vaikutuksia hierottavalle alueelle, mm. ihoon, rasvakudokseen, hermokudokseen, laskimoihin ja hiussuonistoon sekä imunesteisiin. Hieronta sopii kaikille lapsista- vaariin. 

LISÄPALVELUT:

RENTOUTAVA SAUNA LÄMPÖHOITO

  • Ennen hieronta asiakas/potilas pääsee rentoutumaan noin 60-100 asteen lämpöisessä saunassa minkä tarkoituksena on lämmittää ja rentouttaa lämmön avulla lihaksia. Saunassa olo aika on noin 15-60min riippuu palvelun pituudesta. 

KINESSIOTEIPAUS 

  • Kinesioteippaus on yksi fysioterapiassa ja hieronnassa käytetty hoitomuoto ja monipuolinen tuki- ja liikuntaelinvaivojen hoitomenetelmä. Kinesioteippaus käytetään muun muassa erilaisten kiputilojen lievitykseen, liikkeen ohjaamiseen, asennon korjaamiseen sekä turvotuksen vähentämiseen ja verenkierron lisäämiseen.

    Kinesioteippaus on sensorinen eli aistimukseen ja tuntoon perustuva hoitomenetelmä, jossa fysioterapeutti kiinnittää potilaan iholle teippiä. Teippi vaikuttaa ihon reseptoreihin ja sitä kautta voidaan vaikuttaa muun muassa lihaskalvoihin (faskia) ja lihaksiin.