Millaista on oikeasti olla liikunnan alan ammattilainen yli 10 vuotta?  

06.07.2023

Millaista on olla valmentaja sekä ryhmäliikunnan ohjaaja? 

Kyseinen ala on huikea ala mutta kuinka moni tiedostaa tämän varjopuolet? Tässä tekstissä haluan ilmaista vapaasti mitä todellisuus alalla ja haluan myös tuoda faktat pöytää tulevaisuuden alalle haluaille. 

Ammattina ala on siunaus ja kirous samaan aikaan oli kyseessä yrittäjänä tai työntekijä. Ala on erittäin kilpailuhenkistä jota moni ei tajua jos et ole sisäpiiriin syventynyt.

Ammatissa tarvitsee olla hyvät hermot jotta pärjää alalla. Mahdollinen taloudellinen tilanne tulee olla hyvässä mallissa jos haluaa olla ns. kilpailu standaarin tuote ja pitää omaa nimeä yllä.

Olen noin yli 10 vuoden aikana joutunut omasta elämästä luopumaan ja uhraamaan liikunnan alaan fyysisesti, mentaalisesti kuin taloudellisessa tasolla.

Todellisuus on vaikka rakastan alaa myös vihaan tätä. Rakkaus tulee siinä koska olen itse energinen ja rakastan opettaa ja auttaa ihmisiä jotka sitä tarvitsevat mutta mitä vihaan alassa on se määrä työtä jota joudun tekemään ei näy kukkarossa todellisuudessa. Todellisuus on että jotta saat kyseisen summan omaan kukkaroosi on sinun valmis tekemään töitä sen eteen. Alalla joudut helposti  itse maksamaan kalliita koulutuksia jotka ovat 500€ alkaen siihen mahdolliset lisenssimaksut ylläpitääkseen omaa taitotasoa.